Το όραμα

Το ελαιόλαδο έχει γίνει συνώνυμο της Ελληνικής διατροφής κατά τη διάρκεια των αιώνων.

Σήμερα, το Ελληνικό Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο αναγνωρίζεται ως ένα από τα καλύτερα στον κόσμο, κερδίζοντας διακρίσεις στους περισσότερους διεθνείς διαγωνισμούς.

Το όραμα της Enotis είναι να προωθήσει στο εξωτερικό το Ελληνικό ελαιόλαδο και ειδικά το ελαιόλαδο της Κέρκυρας και να ενισχύσει τη διεθνή του αναγνώριση ως ένα προϊόν υψηλής ποιότητας και ξεχωριστής γεύσης.


Οι ελαιώνες


Η Enotis είναι μια οικογενειακή επιχείρηση πέμπτης γενιάς που βρίσκεται στην Κέρκυρα, ένα ελληνικό νησί με ιστορία στην παραγωγή ελαιολάδου. Η οικογένεια απέκτησε το πρώτο ελαιοτριβείο πριν από 80 χρόνια ενώ σήμερα έχει στην κατοχή της πέντε διαφορετικά ελαιοτριβεία.
Οι ελαιώνες της οικογένειας, από τους παλιότερους στο νησί, εκτείνονται σε 300 στρέμματα και οι 4,000 αιωνόβιες ελιές - ποικιλίας Λιανολιά Κέρκυρας- παράγουν πάνω από 20 τόνους εξαιρετικό ελαιόλαδο κάθε χρόνο.


 
 

Το ελαιόλαδο

Η μοναδική γεύση και η υψηλή διατροφική αξία του ελαιολάδου της Enotis, είναι αποτέλεσμα της ιδιαίτερης φροντίδας σε κάθε στάδιο της παραγωγής, καθώς και του πάθους και της σκληρής δουλειάς των μελών της οικογένειας Κωνστάντη. To πλούσιο έδαφος της Κέρκυρας συμβάλλει στα άριστα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά του προϊόντος και βοηθάει στην παραγωγή ενός εξαιρετικού προϊόντος.

Η παραγωγή

Το ελαιόλαδο της Enotis πληροί όλες τις προδιαγραφές σε όλα τα στάδια παραγωγής του. Οι ελιές της οικογένειας Κωνστάντη συλλέγονται με το χέρι και η παραγωγή γίνεται σε μικρό χρονικό διάστημα με τη μέθοδο "έκθλιψης εν ψυχρώ" ώστε να διατηρηθεί η γεύση και η ποιότητα του ελαιολάδου.

Κάρπος όλων αυτών είναι η παραγωγή δύο μοναδικών Έξτρα Παρθένων Ελαιολάδων , του σπάνιου Kalon και του αρωματικού Agathon.